carnavalskleding dames

Dames kopen meer carnavalskleding!

carnavalskleding damesUit onderzoek ik gebleken dat dames vaker kleding kopen voor carnaval dan mannen. Een van de redenen komt voor uit het aanbod in kostuums, waarbij de gehele carnavalsbranche inspeelt op dames carnavalskleding. Het onderzoek is uitgevoerd door de 3 grootste aanbieder in Nederland, waarbij de verkopen van de pakken in de afgelopen jaren zijn geanalyseerd op geslacht. Een leuke feitje is dat de kleding voor kinderen steeds populairder wordt, ouders kopen sneller een kostuum voor hun kleintje. Hierin speelt overigens ook mee dat kinderen sneller uit hun kostuum groeien en dus ook sneller nieuwe kleding nodig hebben. Dit leidt uiteindelijk weer tot goedkope carnavalskleding, omdat elk jaar een nieuw kostuum wel een erg duur grapje wordt. Tot slot komt ook naar voren dat het aanbod in de kleding voor groter is geworden. Zowel filmmaatschappijen, games en fashion iconen spelen een rol in het aanbod. Van Catwoman tot Tomb raider, van cheerleader tot Elsa van Frozen, de keuze is tegenwoordig écht reuze!

Carnavalskleding dames

De laatste jaren is carnaval meer een festival geworden dan een traditie uit het zuiden. Dit vertaalt zich ook door in het de bezoekers van dit feest. Steeds meer publiek trekt van het noorden van het land naar het zuiden, waar zoals ze zelf zeggen het échte carnaval gevierd wordt. Maar ook in de randstad zijn er kleinschalige carnavalsfeesten. Omdat vrouwen nou eenmaal meer aandacht besteden aan hun kleding, spelen de aanbieder hier ook op in. Dit leidt er, volgens het onderzoek, toe dat het aanbod in vrouwen carnavalskleding groter is dan mannen. Of zou het er toch aan liggen dat vrouwen sowieso meer geld uitgeven aan fashion benodigdheden? Met een totaal omzet van 150 miljoen aan carnavalskleding in Nederland kunnen we hieruit niet direct een conclusie trekken. Het is wel een feit dat vrouwen sneller op hun pak zijn uitgekeken en mannen meer aandacht besteden aan een kostuum van goede kwaliteit.

Meer uitgave, of meerdere kostuums?

Het onderzoek sluit af met de variatie in kleding. Mannen gaan, zoals gezegd, vaker in het zelfde kostuum opstap. In tegenstelling tot vrouwen die niet elke dag hetzelfde pakje dragen. Dit resulteert uiteindelijk in meer carnavalskleding voor dames, zowel in het aanbod als de omzet. Interessante feiten om te weten, voordat wij vrouwen al snel worden vergeleken met “the devil wears prada”. Ben je benieuwd naar welke carnavalskleding voor dames er momenteel aangeboden wordt? Neem dan een kijkje bij de winkels die het onderzoek voor ons hebben uitgezocht. Ze hebben allen een groot aanbod in zowel kleding, accessoires als versier/ schmink producten. Een tip die we meekregen voor onze lezers is wel altijd op tijd te bestellen. Door de grote drukte en de populariteit van carnaval worden pakketjes vaak pas laat op de zaterdag van carnaval bezorgd. En wanneer deze niet op tijd binnen zijn kan het feesten nog niet beginnen. Vraag dus altijd goed na wanneer de exacte lever dag is zodat je niet (letterlijk en figuurlijk) in koude kleren komt te staan. Wij wensen iedereen alvast een geweldig carnaval 2017 en horen graag welk kostuum jullie op het oog hebben voor dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *